Projecten 2006-2007

Rustenburgerstraat — Amsterdam de Pijp

 

De Noord-Zuidlijn voert door de Pijp. Deze wijk is erg geliefd bij hoogopgeleide tweeverdieners en ligt tussen de Zuidas en het centrum. De druk op de ruimte is erg groot, de woningen zijn klein en duur. Een braakliggend stuk grond in de Rustenburger– straat vraagt om maximale functiemenging.

 

Het ontworpen complex herbergt een buurtcentrum, backpackers hotel en koop-en huurwoningen in het midden en dure segment.  

Urban villa’s  — Amsterdam Overamstel

 

Aan het breedste stuk van de Amstel bevindt zich nu nog het bedrijventerrein Overamstel. In de toekomst wordt dit een stedelijk gebied met gemengde functies. Atelier 22vier ontwierp een drietal urban villa’s met stedenbouwkundig plan voor het kavel langs de Korte Oudekerkerdijk. Maximaal zicht over de Amstel en ideale zon op de balkons waren de hoofdingrediënten voor het ontwerp.

Woonschuur — Den Ilp

 

Een koetsenloods achter een woonhuis in den Ilp met uitzicht op natuurgebied ‘t Twiske. Deze loods wordt omgebouwd als woning met praktijkruimte voor een fysiotherapeut en een kleurentherapeut. De loods wordt open gebroken door grote puien met toegang tot het bankirai terras. De loods wordt betim-merd met houten gevelbeschieting. Inpandig wordt een geheel houten constructie gebouwd die het huis vormen. De stalen spanten blijven behouden.

Verloskundigenpraktijk - Amsterdam

 

Het Zuideinde is een lint in Amsterdam Noord met authentieke Noord-Hollandse panden. Het huidige pand zal worden gesloopt. Passend in de omgeving worden houten schuiframen toegepast. De gevels worden voorzien van houten beschieting. De dakranden en dakkapellen worden met zink afgewerkt. De begane grond herbergt een verloskundigenpraktijk, de verdieping 2 appartementen voor de verhuur.

Klik voor vergroting op afbeelding

Klik voor vergroting op afbeelding