Projecten 2008-2009

Stedenbouwkundig ontwerp - Zeeburgereiland

 

Het Zeeburgereiland is de ontbrekende schakel tussen zuidelijke IJ-oevers en Ijburg. Op dit driehoekige eiland zullen vanaf 2012 zoín 5500 woningen worden gebouwd. Daarnaast moet er een flink aantal voorzieningen komen. Atelier 22vier maakte een studie van dit eiland en heeft dit gepresenteerd middels een drietal panelen.

Waterwoning ó Amsterdam

 

De ruimtelijke visie voor deze woning neemt de opdrachtgever als uitgangs-punt. Zijn persoon vertaald zich in een fascinatie voor de componist Scarlatti. De liefde voor ItaliŽ en de enorme vrijheid van deze creatieve persoon. Atelier 22vier ontwierp een waterwoning waar de opdrachtgever woont en werkt. Presentatie middels 3 panelen en maquette.

 

 

Martien Schaaperhuis - Amsterdam IJburg

 

In opdracht van architect Friso ten Holt maakten wij een informatieboekje voor het te openen Martien Schaaper-huis. Dit is een gebouw waarin ex-daklozen leren weer terug te komen in de maatschappij. Zij zullen hier wonen en werken. Om de tegenstand uit de buurt weg te nemen, maakte wij deze informatiefolder die tijdens de open dag is gebruikt. Tevens maakte wij een aantal posters.

Wier 2 - Den Dolder

 

Deze opdracht kwam van VMX architects. In de bossen bij Den Dolder bevind zich Geestelijke Gezondheidsinstelling Altrecht. In het nieuwe gebouw Wier2 zullen mensen behandeld worden met creatieve therapie. Het betreft hier† ex-gedetineerden met een geestelijke beperking. De door ons gemaakte 3d visualisaties en boekje zijn uitgegeven ter info aan belanghebbenden.

Klik voor meer op afbeelding

Klik voor meer op afbeelding

Klik voor meer op afbeelding

Klik voor meer op afbeelding