atelier22vier staat voor architectuur, stedenbouw en beleving.

atelier22vier maakt ontwerpen voor de opdrachtgever, niet voor zijn eigen ego. De ontwerpen zijn het resultaat van een rationele analyse van de opgave. Deze komt voort uit een open debat met de opdrachtgever.

atelier22vier maakt ruimte waar gebruikers een gelukkig en gezond leven leiden. Je thuis voelen in je woning of op je werk is wat voorop staat in de ontwerpvisie. Respect voor de context waarin het gebouw staat is de tweede belangrijke pijler.

atelier22vier ziet het belang van invulling van bestaande gebouwen in nieuwe gemengde functies. Steeds meer ligt de opgave in het bestaande waarin met subtiele ingrepen een nieuwe gebruiksvorm wordt gevonden.

Wat Björn Roubos kenmerkt is de dingen te willen doen en onderzoeken die dicht bij hemzelf blijven. Dit komt tot uiting door een brede kennis van architectuur en het belang in te zien van maatschappelijke betrokkenheid. Architectuur is voor hem niet alleen werk, maar eerder een passie, hobby en verlangen. Hij is regelmatig te vinden bij lezingen over architectuur/stedenbouw en geeft architectuurrondleidingen aan diverse gezelschappen. Begonnen bij de Noord Zuidlijn heeft hij een traject gevolgd tot professioneel rondleider.

Björn Roubos houdt de focus op architectuur en stedenbouw en wil naast het werken als bouwkundig ingenieur de masteropleiding architectuur aan de Academie van Bouwkunst gaan volgen. 

Het motto van Björn Roubos luidt: Leef je dromen.


home

mijn cv

visie

projecten

vormstudie

 publicaties

tours